Skip to main content

Terugblik Dalfserdubbels 2024

Op zaterdag 25 mei 2024 vond voor de 46e keer het badmintontoernooi van BC Trefzeker, de Dalfser Dubbels, plaats, waarbij de Olympische gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” altijd bovenaan staat.

Met een deelnemers veld van zo’n 120 personen was het weer gezellig druk in de Trefkoele Plus. Na een welkomstwoord van de organisator Perry Nowack, konden we om 09:00 uur starten met het toernooi. Zoals elk jaar was de ochtend voor de heren- en de damesdubbels en werden in de middag de mix-dubbels gespeeld. Bij dit toernooi is er altijd een vaste kern van spelers die jaarlijks terugkeert, maar het was heel leuk om te zien dat ook veel nieuwe spelers een kwamen proeven van het gezellige en sportieve toernooi in Dalfsen.

Op elk niveau hebben we in een poulesysteem leuke en spannende partijen gezien. Gelukkig is bijna iedereen blessurevrij gebleven en is er maar één wedstrijd voortijdig beëindigd vanwege een blessure. Hoe het met de spieren van een ieder was de dagen daarna? Daar hebben we geen informatie over, maar we kunnen ons er iets bij voorstellen.

Rond kwart over zes konden we beginnen aan de prijsuitreiking voor de poulewinnaars. Net zo als voorgaande jaren waren er weer leuke prijzen aangeschaft, waaruit de winnaars hun keuze konden maken.

De hoofdprijs (bestaande uit bol.com bonnen) was dit jaar voor Guido van Bennekom, die zijn prijs deelde met zijn mixpartner Lisa Mestenbeld. Beiden spelen zij bij ZBC in Zwolle.

De winnaars

De 2e prijs was net als voorgaande jaren een gevulde Jumbo boodschappentas, ter beschikking gesteld door Jumbo Kamphuis uit Dalfsen. Deze werd voor het tweede jaar op rij gewonnen door een speler van Badmintonvereniging Twenterand uit Den Ham. Dit jaar was dat Marietje Teunis.

Na nog even gezellig wat gegeten, gedronken en nagepraat te hebben gingen de deelnemers op weg naar huis.
De datum voor de Dalfser Dubbels van 2025 staat al weer vast op 24 mei 2025.
We kunnen terugkijken op wederom een zeer geslaagd toernooi, waarbij we dit jaar onze ‘eigen’ fotograaf hadden in de persoon van Paul Bink.